Bruis: Ontspanning, balans en energie voor ondernemende vrouwen

Yoga

Yoga groep

Yoga is hartstikke hot en niet voor niks. Steeds meer mensen ontdekken hoe fijn het is om yoga te doen. Waarom? Iedereen kan het! In de yoga gaat het namelijk niet om hoe ver je komt in een bepaalde houding. Het gaat om het ervaren van de houding zelf en je eigen mogelijkheden en beperkingen daarin. Zonder oordeel. Om aan yoga te doen hoef je geen zweverig en superlenig type te zijn die gemakkelijk zit met beide benen in de nek. Iedereen kan aan yoga doen en er de vruchten van plukken.

Waarom is het goed voor je om aan yoga te doen?

 • Yoga houdt je lichaam jong en gezond en geeft je energie
 • Yoga zorgt voor een kalme, heldere en geconcentreerde geest en het vermindert stress
 • Yoga geeft ontspanning voor het lichaam, de emoties en het denken

Is dat zweverig? Voor mij is yoga heel concreet en ik heb er persoonlijk heel veel aan om mijn energie weer op peil te krijgen en mijn gevoel van stress te ontladen. En dat wil ik graag delen met anderen, omdat ik weet dat yoga jou ook kan helpen om meer rust te krijgen in je lichaam, in je hoofd en in je leven.

Gebaseerd op een van de oudste yoga vormen, de Hatha yoga, verzorg ik drie soorten yoga lessen. Allen zijn bedoeld om stress te verminderen, je lichaam sterk en soepel te maken en je conditie te verbeteren:

 • Relax Yoga – Vrijdag middag 16.30 – 17.45 uur
  Hierin staat ontspanning, strekking, lenigheid en het versoepelen van gewrichten centraal. We doen rustige oefeningen waarbij we veel werken aan het loslaten van spierspanning en stress.
 • Hatha Yoga Flow – Dinsdag avond 19.15 – 20.30 uur
 • Hatha Yoga Flow – Dinsdag avond 21.00 – 22.15 uur
  Hierin concentreren we ons op dynamische oefeningen in een flow waarbij we, gebruik makend van het eigen lichaamsgewicht, alle grote spiergroepen versterken en onze conditie en balans verbeteren.
 • Power Yoga Flow – Donderdag avond 19.00 – 20.15 uur
  Bij deze les volgen de oefeningen elkaar in een dynamische serie op. Iets intensiever dan de Hatha Yoga Flow met invloeden vanuit de Ashtanga Vinyasa yoga. Van deze les krijg je meer energie, kracht en lenigheid. Bovendien vermindert het stress en helpt het heerlijk te kunnen ontspannen.

 

In mijn lessen vind ik het belangrijk om te werken met kleine groepen zodat ik veel persoonlijke begeleiding kan geven waardoor jij het meeste voordeel uit de lessen kan halen. Ik ben serieus, maar ik vind het ook leuk als er interactie en ruimte is om af en toe een grap te maken. Lachen is belangrijk en yoga is ook genieten en gewoon leuk om te doen. Met mijn down to earth manier van lesgeven creëer ik een toegankelijke sfeer waar je het gevoel krijgt lekker jezelf te kunnen zijn.

Elke les bestaat uit 3 onderdelen:

 • Begeleide meditatie van ongeveer 10 minuten gericht op het leren “managen” van je gedachten en je concentratie vermogen versterken.
 • Serie asanas (yoga houdingen) gericht op een bepaald thema (bijvoorbeeld loslaten van spanning in het schoudergebied en de rug).
 • Ontspanningsoefening waarin we door middel van de ademhaling en een concentratie of visualisatie oefening volledig tot rust komen.

Prijzen (inclusief BTW):

Yoga proefles: GRATIS
Relax Yoga (10 lessen van 75 minuten): € 125,-
Hatha Yoga Flow (10 lessen van 75 minuten): € 125,-
Power Yoga Flow (10 lessen van 75 minuten): € 125,-
Losse yogales: € 15,-

Het is de bedoeling dat de 10 lessen binnen 3 maanden (13 weken) zijn gevolgd. In tijden van vakantie of ziekte kunnen we die periode in overleg vanzelfsprekend verlengen.

Waar?

De lessen worden gegeven in een mooie lichte en sfeervolle ruimte in Bussum, bij Piith op Laarderweg 65.

Wil je meedoen?

Klik hier en stuur een mail om je op te geven voor een gratis proefles.

Esteriek de Heij

013


"Neem je signalen van stress serieus en doe er wat mee! Dat is één van de belangrijkste lessen die ik het afgelopen jaar heb geleerd. Door meer met fysieke en mentale oefeningen bezig te zijn en tijd te maken voor ontspanning heb ik weer de energie om te doen wat ik wil doen en voel ik me fit."


Lees meer over Esteriek

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.