Yoga

Van zweverig tot hip; Yoga heeft een grote transformatie ondergaan de laatste jaren. Het heeft de populariteit zeker goed gedaan en je vindt zo ongeveer op elke straathoek wel een yogastudio. Niet voor niks. Steeds meer mensen ontdekken hoe fijn het is om yoga te doen. Waarom? Iedereen kan het! Je hoeft namelijk helemaal niet lenig of `zen` te zijn. Dat is alvast een vooroordeel die je los kunt laten. In de yoga gaat het er niet om hoe ver je komt in een bepaalde houding. Het gaat om het ervaren van de houding zelf en je eigen mogelijkheden en beperkingen daarin. Of als je kijkt naar het mentale deel, dan gaat het om het observeren van eventuele onrust, gedachtes en sensaties. Zonder oordeel, zonder te willen `presteren` of het perfecte plaatje na te streven. Dat mag je nu eindelijk een keertje loslaten, hoe heerlijk.

yoga-esteriek-de-heij-2

Waarom is het goed voor je om aan yoga te doen?

  • Yoga houdt je lichaam gezond en geeft je energie
  • Yoga zorgt voor een kalme, heldere geest en het vermindert stress
  • Yoga geeft ontspanning voor je lichaam, emoties en het denken

Twee soorten lessen

Gebaseerd op een van de oudste yoga vormen, de Hatha yoga, verzorg ik twee soorten yoga lessen. Beide zijn bedoeld om stress te verminderen, je lichaam sterk en soepel te maken en je algehele conditie te verbeteren:

  • Relax Yoga – Vrijdag middag 16.30 – 17.45 uur

Hierin staat ontspanning, strekking, lenigheid en het versoepelen van spieren en gewrichten centraal. We doen rustige oefeningen waarbij we veel werken aan het loslaten van spierspanning en stress.

  • Hatha Yoga Flow – Donderdag avond 19.00 – 20.15 uur
  • Hatha Yoga Flow – Donderdag avond 20.30 – 21.45 uur

Hierin concentreren we ons op wat meer dynamische oefeningen in een flow waarbij we, gebruik makend van het eigen lichaamsgewicht, alle grote spiergroepen versterken en onze conditie en balans verbeteren.

Kleine groepen

In mijn lessen vind ik het belangrijk om te werken met kleine groepen zodat ik veel persoonlijke begeleiding kan geven waardoor jij het meeste voordeel uit de lessen kan halen. Ik ben serieus, maar ik vind het ook leuk als er interactie en ruimte is om af en toe een grap te maken. Lachen is belangrijk en yoga is ook genieten en gewoon leuk om te doen. Met mijn down to earth manier van lesgeven creëer ik een toegankelijke sfeer waar je het gevoel krijgt lekker jezelf te kunnen zijn.

Lesopbouw

Elke les bestaat uit 3 onderdelen:

  • Begeleide meditatie/adem oefening van ongeveer 10 minuten gericht op het leren “observeren” van je gedachten en je concentratie vermogen versterken.
  • Serie asanas (yoga houdingen) gericht op een bepaald thema (bijvoorbeeld loslaten van spanning in het schoudergebied en de rug).
  • Ontspanningsoefening waarin we volledig tot rust komen.

Prijzen (inclusief BTW):

Yoga proefles: GRATIS

Relax Yoga (10 lessen van 75 minuten): € 135,-

Hatha Yoga Flow (10 lessen van 75 minuten): € 135,-

Losse yogales: € 15,-

Het is de bedoeling dat de 10 lessen binnen 3 maanden (13 weken) zijn gevolgd en dat je het aangeeft wanneer je niet kunt komen.

Corona

De lessen worden op locatie verzorgd, anderhalve meter afstand in acht nemend. Het is ook mogelijk de les live vanuit je eigen huis, online te volgen als je dat liever hebt.

Wil je meedoen?

Klik hier en stuur een mail om je op te geven voor een gratis proefles.

yoga-esteriek-de-heij-1c

Waar?

Een mooie, lichte en sfeervolle ruimte in Bussum:

Groepspraktijk Piith op Laarderweg 65.

Sinds 2014 coach ik mensen die lekkerder in hun vel willen zitten door zich energieker, zelfverzekerder en meer ontspannen te voelen. Ik stel vragen, ik spiegel, ik confronteer, geef oefeningen en help altijd om tot nieuwe inzichten te komen. Met als resultaat: meer rust en zelfvertrouwen.

Zowel zakelijk als voor particulieren verzorg ik trainingen op gebied van vitaliteit, stressmanagement, ontspanning en zelfontplooiing. Met een heel scala aan oefeningen en technieken in mijn rugzak maak ik elke training tot een plezierige leerervaring.

Sinds 2008 geef ik Hatha Yoga lessen waarbij ik ontspanning, humor en jezelf zijn het belangrijkste vind om over te brengen. Mensen voelen zich bij mij op hun gemak en door de yoga voelen ze zich soepeler, meer ontspannen en lekkerder in hun lijf.

Tips in je mailbox

Schrijf je in om van tijd tot tijd tips & inspiratie
in je mailbox te ontvangen: