Bruis: Ontspanning, balans en energie voor ondernemende vrouwen

Workshop Stress & Health januari 2016

 

Workshop stress en health

 

  • Vaak moe of lusteloos?
  • Moeilijk kunnen ontspannen?
  • Zit je fysiek niet lekker in je vel?
  • Onrustige gedachten, malen of piekeren?

 

Als je je in deze vragen herkent, kan het goed zijn dat je last hebt van stress. Stress is helemaal niet erg en we hebben het allemaal. En zolang er balans is tussen inspanning en ontspanning, herstellen we vanzelf weer van stress en heeft het geen negatieve invloed op onze gezondheid. Vaak is het echter zo, dat er onvoldoende ruimte is voor ontspanning, waardoor stress opbouwt en zich vastzet in ons lichaam. Dat veroorzaakt uiteindelijk allerlei klachten; van slapeloosheid tot hartkloppingen tot onder- of overgewicht.

 

In deze workshop leer je:

  • Hoe stress werkt en wat je kunt doen om het beter te hanteren
  • Over het belang van goede voeding en hoe je zelf de juiste keuzes kunt maken hierin
  • Hoe je door beweging kunt ontstressen zonder keihard te hoeven sporten
  • Hoe je makkelijker kunt ontspannen met bruikbare oefeningen

 

Stress kan zich uiten op fysiek, emotioneel en mentaal niveau en vaak op meerdere niveaus tegelijk. Door je bewust te worden van wat jou stress geeft en door meer aandacht te besteden aan jouw stress signalen, kun je in actie komen om de nodige veranderingen in je leven door te voeren. We gaan aan de slag met het bewustworden van stress signalen en belasting in verhouding tot belastbaarheid door middel van praktische oefeningen en een actieplan.

Daarnaast leer je hoe voeding ons lichaam stress kan geven en waar je op moet letten met het kiezen van gezonde voeding. Dit gaat absoluut niet over diëten, maar over de inzichten die je nodig hebt om zelf te ontdekken wat werkt voor jouw lijf, zodat je lichaam in balans is.

Bij beweging net zo; we gaan het hebben over wat beweging voor je kan doen. Wat is de norm? Waarom werkt het niet voor mensen met stress om bikkelhard te gaan bootcampen of marathons te lopen? En natuurlijk over wat dan wel werkt en hoe je dat vorm kunt geven in je dagelijks leven.

En last but not least: ontspanning. En daarmee bedoel ik niet die krap 7 uurtjes die je ’s nachts slaapt 😉 Al helpt ontspanning wel om beter te kunnen slapen. Ontspanning hebben we enorm hard nodig om te herstellen van (in)spanning. Het is onze life-saver. In deze workshop gaan we 3 technieken leren om spanning los te laten. Zowel op fysiek niveau als op mentaal en emotioneel niveau door ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen krijg je mee naar huis zodat je er zelf mee verder kunt als je wilt.

Het wordt een leuke mix van theorie, opdrachten en ontspannings- en ademoefeningen.

 

Wanneer

Datum: 24 januari 2016

Tijd: 13.30 – 17.30 uur

 

Waar

Groepspraktijk Piith Laarderweg 65, Bussum
 

Investering

€ 45,- inclusief lekkere & gezonde tussendoortjes en koffie/thee

 

Aanmelden

Via info@ikbruis.nl.

Telefonisch aanmelden kan via 06-48 315 998.

Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Meld je nu aan voor mijn
Bruistablet


Hierin vind je praktische tips en oefeningen om meer rust en tijd voor jezelf te krijgen


jouw e-mail adres wordt niet met anderen gedeeld


* = verplicht veld

Esteriek de Heij

013


"Neem je signalen van stress serieus en doe er wat mee! Dat is één van de belangrijkste lessen die ik het afgelopen jaar heb geleerd. Door meer met fysieke en mentale oefeningen bezig te zijn en tijd te maken voor ontspanning heb ik weer de energie om te doen wat ik wil doen en voel ik me fit."


Lees meer over Esteriek

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.