Bruis: Ontspanning, balans en energie voor ondernemende vrouwen

Persoonlijk verhaal Esteriek de Heij

Ruim 14 jaar werkte ik bij een groot internationaal bedrijf op de Sales afdeling, als laatste in een functie waarin ik leiding gaf aan een team Sales assistants. Een functie met veel uitdagingen en hoge werkdruk.

Eerste signalen

Ik herinner mij dat ik in deze periode regelmatig droomde dat ik in een auto zat waarvan de remmen het niet deden. Ik trapte er keihard op, maar die auto wilde gewoon niet stoppen! Achteraf gezien een prachtig signaal, maar daar lette ik op dat moment totaal niet op.Vervolgens kreeg ik een grote emotionele klap te verwerken omdat mijn relatie stuk liep en het bedrijf waar ik werkte besloot om mijn dienstverband te beëindigen.

Wake-up call

Op een ochtend vlak na het weekend, zittend in mijn kantoor barstte ik in huilen uit en kon niet meer stoppen. Te lang doorgegaan, te weinig naar mijn lijf geluisterd, te veel weg gegeven. En opeens zat ik thuis. Oververmoeid? Overspannen? Burn-out? Ik kon er niet meer omheen. Ik voelde me totaal futloos en doelloos.

Het was tijd om mijn leven serieus anders in te gaan richten en beter voor mezelf te zorgen. Ik had daarbij gelukkig de hulp van een hele fijne coach waardoor ik veel inzichten in mezelf heb gekregen en praktische dingen heb geleerd om bij mezelf te blijven.

Het medicijn

Vanaf dat moment ben ik dagelijks yoga gaan doen en meer gaan mediteren. Daardoor heb ik geleerd meer te luisteren naar signalen van overbelasting van mijn lichaam, zoals vermoeidheid en futloosheid of hoofdpijn. En ik heb geleerd dat emoties functioneel kunnen zijn, geen lastige afleiders die ik moest proberen de baas te blijven.

Mijn fysieke conditie heb ik weer versterkt door rustig te bewegen, elke dag en het langzaam op te bouwen. Ik ben met goede voeding gaan experimenteren en ik ben elke dag yoga blijven doen, gewoon voor mezelf. In mijn tempo, de oefeningen waar ik zin in had en ik merkte al snel de positieve effecten op mijn energie niveau.

In die tijd kreeg ik contact met mijn business coach en zij heeft mij geholpen om duidelijk te krijgen waar mijn passie ligt, wat mijn talenten zijn en hoe ik die kan inzetten om ook anderen te helpen met wat ik heb geleerd. Ik bruiste van de energie en inspiratie om aan de slag te gaan en zo werd mijn bedrijf Bruis geboren! Het is mijn wens dat ik met mijn opgedane kennis en ervaring voor anderen een bijdrage kan leveren in hun weg naar geluk en goede gezondheid.

Iets voor jou?

Ben jij een ondernemende vrouw met een druk bestaan en merk je dat je niet genoeg aan jezelf toekomt? Heb je weinig energie of ben je steeds je eigen grenzen aan het verleggen? Met alle plezier leer ik je hoe ook jij een sterk en energiek lijf en een ontspannen mind kunt krijgen. Neem gerust contact met me op.

Meld je nu aan voor mijn
Bruistablet


Hierin vind je praktische tips en oefeningen om meer rust en tijd voor jezelf te krijgen


jouw e-mail adres wordt niet met anderen gedeeld


* = verplicht veld

Esteriek de Heij

013


"Neem je signalen van stress serieus en doe er wat mee! Dat is één van de belangrijkste lessen die ik het afgelopen jaar heb geleerd. Door meer met fysieke en mentale oefeningen bezig te zijn en tijd te maken voor ontspanning heb ik weer de energie om te doen wat ik wil doen en voel ik me fit."


Lees meer over Esteriek

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.