Over

Esteriek de Heij

Een van mijn grote drijfveren is zelfontwikkeling en ik geloof dat dat nooit klaar is, dat ik altijd zal blijven leren. Door een opleiding te volgen, door anderen te coachen/gecoacht te worden, of door de uitdagingen van het leven zelf. Daar krijg ik energie van!

Visie

Alles draait om liefde. Er is meer liefde in de wereld als we allemaal wat beter voor onszelf zorgen en wat meer van onszelf houden. Want dan hebben we ook meer ruimte voor de ander, zodat die zich gehoord en gezien voelt. Zo creëren we echte verbinding en ik geloof dat we daar allemaal een stuk blijer van worden. Iets écht voor jezelf doen, zoals jezelf ontwikkelen door coaching, trainingen of iets goeds voor je lichaam doen zoals yoga, is een hele goede manier om die liefde te versterken. En dat doet jouzelf en je hele omgeving heel veel goed.

Missie

Ik help drukke mensen om te onthaasten, liever te zijn voor zichzelf en meer te genieten van hun leven.

ik-bruis-coaching-1200

Hoe het begon

In 2012 zat ik ineens, zonder iets gemerkt te hebben met een burn-out thuis. Te lang doorgegaan, mijn grenzen niet opgemerkt, het te goed willen doen en daarbij mezelf vergeten. Ik noemde mezelf altijd stressbestendig….. en ik dacht dat ik best wat aankon. Maar nu was ik leeg, voelde me futloos en had geen idee wat ik met mijn leven wilde.

 

Signalen gemist

Achteraf gezien had ik al heel wat signalen gemist voordat die burn-out ontstond: ik was steeds moe, overprikkeld, miste de motivatie in mijn werk en op een gegeven moment merkte ik dat ik me alleen nog maar wilde afzonderen, dat ik gezelschap vermeed. Toen de grens eenmaal was bereikt kon ik dagenlang, misschien wel weken, alleen nog maar huilen. Ik was boos op mezelf en op mijn werkgever. Het enige wat ik op dat moment wist was: dit moet anders. Maar hoe dan? Ik werkte in een commerciële functie als leidinggevende en had geen flauw benul hoe ik op een andere manier mijn geld kon gaan verdienen.

 

Naar een coach

Het was mijn “geluk” dat het bedrijf waar ik werkte op dat moment een grote reorganisatie uitvoerde waarbij mijn baan kwam te vervallen. En zo zat ik ineens zonder plan en met een grote deuk in mijn ego zonder werk. Met een coach ben ik aan het werk gegaan om te ontdekken waar mijn passies, mijn talenten, mijn drijfveren en mijn kennis/ervaring liggen en uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken: Bruis was geboren!


Start Bruis

Begin 2013 startte ik met het geven van yogalessen en massages in een groepspraktijk waar ik mijn eigen ruimte huurde. Wat een spannende tijd en wat een onzekerheid en twijfels heb ik moeten overwinnen. Tegelijkertijd voelde ik een enorme drive om mijn eigen bedrijf neer te zetten en om iets voor anderen te kunnen betekenen en dat gaf me weer energie om door te gaan. In 2014 rondde ik mijn opleiding tot holistisch coach af en ben ik gestart met het coachen van cliënten en daarnaast ook het lesgeven aan de Academie voor Holistisch Coachen. Wat is het toch een geweldig vak! Super leerzaam, nog steeds.

 

Mijn leerpad

Inmiddels zijn we heel wat jaartjes, een aantal opleidingen en de nodige coaching sessies verder en zie ik nu wat mijn patroon is, welke overtuiging daar onder ligt en weet ik wat mijn valkuilen zijn. En ik heb geleerd dat emoties functioneel zijn, geen lastige afleiders die ik moest proberen de baas te blijven. De opleiding tot holistisch coach en daarna ademcoach en systemisch werken (familie opstellingen) hebben me enorm veel inzichten gebracht. Ook heb ik veel geleerd over hoe dan wel goed voor mezelf te zorgen. En om beter te voelen wat ik nodig heb en daar prioriteit aan te durven geven. En keer op keer mag ik het geleerde in de praktijk brengen……

Moederschap & Ondernemen

Begin 2019 ben ik moeder geworden van een super schattige, lieve, mooie en bijdehante zoon en ik merk dat ik hierbij opnieuw wordt uitgedaagd om goed voor mezelf te zorgen. Waarschijnlijk mede doordat ik dit zo goed ken, krijg ik veel coaching klanten in mijn praktijk die met soortgelijke thema’s worstelen. Hoe kan ik naast de zorg voor mijn gezin en werk, ook nog voor mezelf zorgen? Wat wil ik überhaupt? Of hoe leer ik beter voor mezelf op te komen of mezelf te uiten? Een greep uit de vragen waar mijn cliënten zoal mee binnenkwamen. Op de pagina ervaringen van anderen kun je lezen wat mijn cliënten hebben gehad aan het coachingstraject wat ze bij mij hebben gedaan.

Meer over mij

Het hebben van mijn eigen bedrijf vind ik echt heerlijk. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest in mijn werk. Het geeft me enorm veel vrijheid, ontwikkelings mogelijkheden en vooral ook voldoening. Ik hoef mezelf al lang niet meer met tegenzin uit bed te sleuren ’s ochtends om aan het werk te gaan. Mijn werk is afwisselend, superleuk en leerzaam.

Naast mijn werk geniet ik ontzettend van wandelen en fietsen in de natuur, lekker (uit) eten, een goed boek, gezellige momenten en goede gesprekken met mijn vriend/vriendinnen en de schaterlach van mijn zoontje, heerlijk. Oh ja: en chocola natuurlijk!

 

Wat voor coach ben ik?

Betrokken, doortastend, nieuwsgierig en open. Met zelfspot en de nodige humor. Mijn kracht is om op een speelse manier te confronteren en daarmee inzichten laten ontstaan, zodat de ander zelf positieve veranderingen kan creëren.

 

Docent

Naast mijn werk als coach en yogajuf  werk ik ook met veel plezier als docent coachingsvaardigheden en studiebegeleider aan de Academie voor Holistisch coachen. Superleuke opleiding. Neem een kijkje!

Iets voor jou?

Herken je wat van jezelf in mijn verhaal en heb je de behoefte hierover te sparren? Bel me gerust om te kijken of een coaching traject iets voor jou is.

esteriek-de-heij

Waar?

Een mooie, lichte en sfeervolle ruimte in Bussum:

Groepspraktijk Piith op Laarderweg 65.

Sinds 2014 coach ik mensen die lekkerder in hun vel willen zitten door zich energieker, zelfverzekerder en meer ontspannen te voelen. Ik stel vragen, ik spiegel, ik confronteer, geef oefeningen en help altijd om tot nieuwe inzichten te komen. Met als resultaat: meer rust en zelfvertrouwen.

Zowel zakelijk als voor particulieren verzorg ik trainingen op gebied van vitaliteit, stressmanagement, ontspanning en zelfontplooiing. Met een heel scala aan oefeningen en technieken in mijn rugzak maak ik elke training tot een plezierige leerervaring.

Sinds 2008 geef ik Hatha Yoga lessen waarbij ik ontspanning, humor en jezelf zijn het belangrijkste vind om over te brengen. Mensen voelen zich bij mij op hun gemak en door de yoga voelen ze zich soepeler, meer ontspannen en lekkerder in hun lijf.

Tips in je mailbox

Schrijf je in om van tijd tot tijd tips & inspiratie
in je mailbox te ontvangen: