Bruis: Ontspanning, balans en energie voor ondernemende vrouwen

Waarom ondernemende vrouwen?

Wie bedoel ik met ondernemende vrouwen?

Ondernemende vrouwen zijn bijvoorbeeld vrouwelijke (zelfstandig) ondernemers die hun eigen bedrijf runnen als coach, als therapeut, als trainer of als adviseur, enzovoort. En het zijn ook vrouwen met een ondernemende leefstijl die een baan hebben en wellicht een druk gezin en daarnaast ook nog willen sporten, een leuk sociaal leven willen en misschien nog wel een cursus of opleiding willen volgen én iets aan ontspanning willen doen.

 

Wat kenmerkt deze vrouwen?

Ondernemende vrouwen hebben een actieve leefstijl. Ze zijn druk met allerlei afspraken en alle rollen die ze willen vervullen in hun leven (als partner/moeder/vriendin/zus/ondernemer/dochter/werknemer/helpende buurvrouw, enzovoort). En ze willen het graag goed doen. Hun zakelijke succes is belangrijk voor ze, net als hun relatie en/of gezin, hun vrienden, hun ambities en hun huishouden. Vaak vervullen vrouwen meer taken in het huishouden en de zorg dan mannen. Ze hebben veel interesses, veel afspraken en zijn bijna continu in beweging. Deze vrouwen nemen veel hooi op hun vork, voelen zich verantwoordelijk en zijn gedreven in wat ze doen. Mede door hun actieve leefstijl en hun gedrevenheid zijn ondernemende vrouwen vaak moe of hebben ze weinig energie.

 

Wat zijn hun uitdagingen?

 • Ondernemende vrouwen worstelen met het verdelen van hun tijd. Er zijn zo veel dingen die ze moeten en willen doen en maar 24 uur in een dag.
 • Het lukt ze niet altijd om de juiste balans vinden tussen inspanning en ontspanning.
 • Ze hebben moeite om hun eigen grenzen te voelen en te respecteren.
 • Ze vinden het lastig om keuzes maken en om niet alles te willen doen. En ze kunnen niet altijd “Nee” zeggen, terwijl ze weten dat dit eigenlijk beter voor henzelf zou zijn.
 • Ze nemen vaak niet voldoende tijd voor zichzelf om te ontspannen en om uit te rusten.
 • Ze kunnen soms moeilijk afstand nemen van hun werk of ze merken dat hun baan ze veel energie kost.

 

Waarom heb ik voor deze doelgroep gekozen?

In eerste instantie omdat ik ondernemende vrouwen leuk en interessant vind. Hun dynamische levens en hun gedrevenheid spreken me aan. Ik kan me goed verplaatsen in hun actieve manier van leven en daardoor kan ik me goed voorstellen wat ze nodig hebben. Maar de belangrijkste reden is dat júíst ondernemende vrouwen heel veel baat hebben bij yoga en massage. Dat leg ik even uit….

 

5 redenen waarom juist ondernemende vrouwen extra goed op de signalen van hun lichaam moeten letten:

 1. Een actieve leefstijl en het vervullen van veel verschillende rollen kost veel energie.
 2. Gedrevenheid is lastig te temperen waardoor deze vrouwen soms ver over hun grenzen gaan.
 3. Een gebrek aan ontspanning zorgt voor een slechte balans op mentaal, fysiek én emotioneel niveau.
 4. Zelfstandig ondernemers zijn een kwetsbare doelgroep. Ze moeten veel rollen vervullen in hun bedrijf: als verkoper, als administrateur, als directeur, als adviseur, als uitvoerder, als hun eigen sparringpartner en collega en ga zo maar door. Dit kan veel stress veroorzaken en op de langere termijn voor klachten zorgen.
 5. Preventie is voor zelfstandig ondernemers heel erg belangrijk. Ze zijn 100% afhankelijk van hun eigen (fysieke) functioneren. Ze lopen zelf het risico, want als ze ziek zijn kan een afspraak of opdracht gewoon niet doorgaan. Vaak hebben ze niet een heel uitgebreide arbeidsongeschiktheidsverzekering, waardoor uitval hen direct, ook in hun portemonnee, zal raken.

 

Hoe Yoga en Massage kunnen helpen om naar de signalen van je lichaam te luisteren

Yoga maakt je bewuster van je lichaam, je houding en je ademhaling doordat je er geconcentreerd mee bezig bent terwijl je alle andere acties en gedachten uit je hoofd zet. Yoga helpt je om de grenzen van je lichaam te onderzoeken. Wat kan je wel en wat kan je niet? En hoe ga je daar mee om? Yoga helpt je te ontspannen waardoor je een goede balans kunt houden en lekker in je vel zit.
Massage brengt je helemaal in contact met je lichaam. Je kunt even al het “moeten” loslaten en heerlijk genieten van de ontspanning. Je hoofd mag tijdens een massage eindelijk tot rust komen, want die eeuwige gedachten zijn een grote energieverslinder. Daarnaast stimuleert massage het zelfgenezend vermogen van je lichaam, waardoor je weer sneller op krachten komt.
Dat helpt. Vooral voor ondernemende vrouwen.

Meld je nu aan voor mijn
Bruistablet


Hierin vind je praktische tips en oefeningen om meer rust en tijd voor jezelf te krijgen


jouw e-mail adres wordt niet met anderen gedeeld


* = verplicht veld

Esteriek de Heij

013


"Neem je signalen van stress serieus en doe er wat mee! Dat is één van de belangrijkste lessen die ik het afgelopen jaar heb geleerd. Door meer met fysieke en mentale oefeningen bezig te zijn en tijd te maken voor ontspanning heb ik weer de energie om te doen wat ik wil doen en voel ik me fit."


Lees meer over Esteriek

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.