Training

Training Druk, Gezond en Gelukkig

Stress is een belangrijk thema. Geen mens kan er nog omheen. De snelheid van de maatschappij, de hoeveelheid prikkels en informatie die we te verwerken krijgen en onze torenhoge ambities leggen een hoop druk op ons systeem. Soms zorgt dat voor een overload en dat resulteert in slechter functioneren. Ons systeem is er nou eenmaal niet op gebouwd om continu onder hoogspanning te staan. Het is bewezen dat we het beste functioneren als we inspanning en ontspanning afwisselen. Over het algemeen betekent dat: tijd inplannen om te ontspannen.

Druk zijn is niet erg, het is voor veel mensen een gegeven. We kiezen er ook zelf voor. Het betekent dat we moeten leren om ook voldoende tijd te maken om onze batterij weer op te laden. En dat is waar deze training over gaat.

  • Hoe kan ik mijn drukke leven het beste inrichten met voldoende zelfzorg?
  • Hoe zorg ik dat ik niet aan mezelf voorbij ren?
  • Wat kan ik doen om voldoende energie te houden?
  • Hoe stel ik grenzen aan mijn druk-zijn?
  • Druk zijn en me niet gejaagd voelen, hoe doe ik dat?

Deze vragen en nog vele anderen komen aan bod in de training Druk, Gezond en Gelukkig. We werken met opdrachten, oefeningen en vooral het in de praktijk brengen van het geleerde. Daarvan leren we het meest. Omdat we werken in groepen, leren we ook van elkaars ervaringen en valkuilen. En alleen al het weten dat je niet de enige bent met deze worsteling geeft een gevoel van erkenning.

Neem contact op voor data en prijzen.

lake-930861_1920

ZAKELIJK

Er is veel stress gerelateerde uitval in het bedrijfsleven en dat kost miljoenen per jaar. Los van het feit dat het ook heel onhandig en onwenselijk is om werknemers een tijd te moeten missen. We zijn het er met z’n allen over eens dat er stresspreventie beleid moet zijn om te voorkomen dat mensen uitvallen door stress-gerelateerde klachten. Heel veel bedrijven zijn actief bezig met duurzame inzetbaarheid en het verbeteren van vitaliteit van de werknemers.

Het moeilijke is dat stress meestal niet alleen werk gerelateerd is. Ook andere factoren spelen mee in het opbouwen van druk en het uiteindelijk niet meer kunnen functioneren. Dat maakt dat je als bedrijf je ook gaat “mengen” in de privé levens van werknemers. Daar ontstaat dikwijls discussie over. Zijn wij als werkgever verantwoordelijk voor wat iemand thuis doet? Waar ligt de grens? Mijn mening is: je bent gek als je het niet doet, als je de kans laat liggen om werknemers te leren effectiever met hun tijd om te gaan en te investeren in hun persoonlijke groei. Het is een win-win situatie.

Wat heb ik te bieden op dit vlak:

  • Stressmanagement workshops en trainingen
  • Vitaliteits workshops
  • Meditatie workshops
  • Ademhalings workshop
  • Yoga workshops

Neem contact op voor een op maat gemaakt programma.

Trainingen gedaan bij o.a.:

Quintiles

Heineken

Bugaboo

Givaudan

ABN AMRO

Thales

Rechtspraak

Stichting Slachtofferhulp

Foto website Bruis (1)

Sinds 2014 coach ik mensen die lekkerder in hun vel willen zitten door zich energieker, zelfverzekerder en meer ontspannen te voelen. Ik stel vragen, ik spiegel, ik confronteer, geef oefeningen en help altijd om tot nieuwe inzichten te komen. Met als resultaat: meer rust en zelfvertrouwen.

Zowel zakelijk als voor particulieren verzorg ik trainingen op gebied van vitaliteit, stressmanagement, ontspanning en zelfontplooiing. Met een heel scala aan oefeningen en technieken in mijn rugzak maak ik elke training tot een plezierige leerervaring.

Sinds 2008 geef ik Hatha Yoga lessen waarbij ik ontspanning, humor en jezelf zijn het belangrijkste vind om over te brengen. Mensen voelen zich bij mij op hun gemak en door de yoga voelen ze zich soepeler, meer ontspannen en lekkerder in hun lijf.

Tips in je mailbox

Schrijf je in om van tijd tot tijd tips & inspiratie
in je mailbox te ontvangen: