Eendaagse yoga retraite

‘Reconnect to your inner joy’ door: Xtatic Movement & Bruis

Vergeet jij in de waan van de dag ook wel eens om stil te staan? Jezelf te voelen, na te gaan wat jij nu nodig hebt of te voelen wat je diep van binnen wil? We zijn vaak zo druk bezig met zorgen voor anderen, hard werken en doorgaan, dat we vergeten om plezier te hebben en te genieten.

Deze retraite is gericht op het (opnieuw) verbinden met jouw gevoel van tevredenheid, plezier en vreugde. Een hele dag helemaal voor jou zelf.

We nemen diverse routes om de weg naar binnen vrij te maken zodat er ruimte komt. Ruimte die zich mag vullen met… wat jij nu het meeste nodig hebt. Dat kan zijn: rust, liefde, tevredenheid, heling, plezier, bewustzijn, ontspanning. Je wordt uitgenodigd om je aandacht van je hoofd je lichaam in te laten zinken zodat de stille rust op de achtergrond meer voelbaar kan worden.

Je mag je volledige zelf zijn in de ruimte die we voor je gaan opzetten, je hoeft helemaal niets en mag je tegelijkertijd volledig vrij voelen om dat te laten ontvouwen wat gezien of geuit wil worden.

Laat je lichaam bruisen van vreugde en je hart overstromen van hernieuwde en extatische energie!

Op deze dag neem je pauze van je leven, je rol en je verantwoordelijkheden. Neem een bad in beoefeningen die door Xtatic & Bruis (Ilse & Esteriek) omhuld en opgevuld worden zodat je verfrist en opgeladen weer naar huis terug mag keren.

66HeartHouse240329LR

Wat gaan we doen:

– Opening met meditatie en intentie zetten
– Verbonden ademhaling
– Speelse yoga sessie (yang)
– Verstillende yin yoga sessie
– Yoga nidra / Deep rest ontspanning

 

Datum & tijd:

Zondag 2 juni 2024 van 9.30 tot 17.00 uur.

 

Verzorging:

Tussen de middag houden we een uur pauze met een heerlijke gezonde lunch en tijd voor jezelf om even een frisse neus te halen, te verbinden met anderen of te journalen.

 

Locatie:

Op een prachtige locatie die ruimte, rust en schoonheid ademt organiseren we deze dag. Het Heart House is een goed bereikbare plek in Bussum, vlakbij de A1 en met 2 treinstations in de buurt. Voor een sfeerimpressie, zie: https://www.hearthouse.nl/

Docenten:

Esteriek de Heij & Ilse Lam-Dieters, twee op zich zelf staande body & mind ondernemers. Hun paden kruisten toen ze beiden hun yoga lessen bij groepspraktijk Piith onderbrachten. Ze voelen een overeenkomstige speelsheid bij elkaar, iets puurs en vreugdevols dat hun hart doet openen voor een sterke verbinding en een missie.

Esteriek en Ilse bundelen hun krachten om meer mensen te kunnen dienen op hun weg naar binnen: vanuit de verbondenheid, het plezier, de belichaming en de ontspanning dichter bij je (werkelijke) zelf komen, heling vinden en levensenergie (weer) doen bruisen.

“Ondanks dat wij twee verschillende yogadocenten zijn – we hebben een andere stijl en achtergrond – herkennen wij ons in elkaar vanwege de waarde die wij hechten aan een veilige, open sfeer en gelijkwaardigheid. Het is ons doel om jou een yoga ervaring te bieden waarbij je ruimte, verbinding met jezelf, rust, lichtheid, ontspanning en plezier mag beleven.”

Esteriek vond haar weg vanuit de Raja yoga naar de Hatha yoga en Ilse heeft na jaren van ashtanga & vinyasa beoefening haar yoga benadering gevonden in de functionele (yin & yang) yoga die bekend is geworden door Paul Grilley.

Meer over Ilse:
Typerend voor Ilse’s lessen is de harmonie tussen energie en verstilling: yang én yin.

Ilse maakt haar creatieve flows op basis van haar intuïtie en in afstemming met haar groep en het huidige moment. Ze kiest zelf de (spirituele) muziek die ze gebruikt in de les, passende bij de flow.

Mensen ervaren doorgaans een natuurlijke veiligheid in haar lessen. “Het is mijn intentie dat jij je welkom voelt met alles wie je bent en wat je bij je draagt.”

De invloed van flow arts (hoopdance) en ecstatic dance zijn voelbaar in haar speelse uitnodigingen om vrij te bewegen en eigen impulsen te volgen. “Ik vind het belangrijk dat yogabeoefenaars voelen i.p.v. volgen. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om te laten zien dat er opties zijn waarmee yogi’s hun eigen unieke lichaam en intuïtie kunnen eren.”

Ilse beoefent al velen jaren meditatie en is door James Reeves opgeleid als yoga nidra/ deep rest docent. Ze verweeft meditatie en yoga nidra door alles wat ze doet en wanneer ze de kans heeft.

“De diepe, gedachteloze connectie met de stilte doet me altijd glimlachen, ze nodigt me uit om op te staan en te gaan dansen met de anderen.”  

~Ilse~

Review van een yogi:  “Ilse’s yogaklassen zijn een oase van warmte en positieve energie. Vanaf het moment dat ik haar studio binnenstap, voel ik me omarmd door haar gastvrije aanwezigheid. Haar tempo en energie tijdens de lessen zijn vlekkenloos, ze leidt ons met gratie en intentie door elke beweging.

Een aspect dat ik echt waardeer, is Ilse’s doordachte selectie van achtergrondmuziek. Het vult naadloos de sfeer aan die ze creëert en versterkt de algehele ervaring van de beoefening.

Verder dan alleen fysieke oefening bieden Ilse’s lessen een reis van ontspanning en nieuwe energie. Het gevoel van sereniteit en verfrissing dat ik na elke sessie ervaar, is werkelijk een geschenk voor mezelf. Dank je wel, Ilse, voor het delen van je passie en het creëren van zo’n voedende ruimte voor groei en zelfzorg.”

~Haruka~

Lees meer over Ilse op: www.xtaticmovement.com

 

Meer over Esteriek:

Typerend voor Esterieks lessen is de intuïtieve lesopbouw waarbij ze aanvoelt wat er nodig is. Haar luchtige manier van lesgeven met af en toe een grapje tussendoor, biedt de ruimte aan alle deelnemers om helemaal zichzelf te kunnen zijn en zich niet gepusht of beoordeeld te voelen.

Persoonlijke aandacht en individuele aanpassingen bij de yogaposes waar nodig, zijn voor Esteriek belangrijk in haar lessen. Ze geniet van onderlinge interactie in de groep en heeft altijd als streven een gevoel van verbondenheid over te brengen.

Naast haar werk als yogadocent, is Esteriek sinds 2012 verbonden aan de Academie voor Holistisch Coachen. Eerst als student en sinds 2014 als docent coachingsvaardigheden. “De menselijke psyche is iets wat me eindeloos blijft boeien en wat ik heel graag wil begrijpen.” Ze coacht in haar eigen praktijk vaak mensen met stressklachten om uit hun negatieve spiraal te komen en meer voor zichzelf te gaan kiezen. Methoden die ze daarbij toepast zijn onder andere de verbonden ademhaling, systemisch coachen (familie opstelling), voice dialogue en NLP.

Wat Esteriek het liefst doet, is spelen met haar kinderen, wandelen of fietsen in de natuur, dansen en plannen smeden. Guilty pleasure: Lemon cheesecake😊

“Wanneer ik mezelf toestemming geef om helemaal mezelf te zijn met alles wat ik in me heb: al het licht en alles wat ik in de schaduw heb gezet, dan nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.” 

~Esteriek~

Review van een yogi: “Ik geniet enorm van de sessies met Esteriek omdat ze gericht zijn op vertraging en verstilling. We verblijven langdurig in de verschillende posities, wat een diepgaande stretch oplevert. Esteriek houdt rekening met de individuele wensen en mogelijkheden van elke deelnemer. Voor mij vormt het een heerlijke start van het weekend en een waardevolle aanvulling op mijn hardlooproutine.

~Thomas~

Al jaren volg ik yogalessen bij Esteriek. Haar lessen hebben een mooie balans tussen fysiek intensieve houdingen afgewisseld met ontspanningsoefeningen en veel aandacht voor ademhaling. Dit geeft mij rust en focus. Esteriek heeft een fijne stem en een rustige uitstraling. Mede daardoor creëert ze een les waar iedereen zichzelf kan zijn. Niet zweverig, maar wel met ruimte voor humor en plezier.

~Ida-José~

Lees hier meer over Esteriek.

Prijzen:

Early bird ticket: € 125,- (te boeken tot 1 mei 2024)

Normaal ticket: € 140,-

28HeartHouse240329-bewerktLR

Sinds 2014 coach ik mensen die lekkerder in hun vel willen zitten door zich energieker, zelfverzekerder en meer ontspannen te voelen. Ik stel vragen, ik spiegel, ik confronteer, geef oefeningen en help altijd om tot nieuwe inzichten te komen. Met als resultaat: meer rust en zelfvertrouwen.

Zowel zakelijk als voor particulieren verzorg ik trainingen op gebied van vitaliteit, stressmanagement, ontspanning en zelfontplooiing. Met een heel scala aan oefeningen en technieken in mijn rugzak maak ik elke training tot een plezierige leerervaring.

Sinds 2008 geef ik Hatha Yoga lessen waarbij ik ontspanning, humor en jezelf zijn het belangrijkste vind om over te brengen. Mensen voelen zich bij mij op hun gemak en door de yoga voelen ze zich soepeler, meer ontspannen en lekkerder in hun lijf.

Tips in je mailbox

Schrijf je in om van tijd tot tijd tips & inspiratie
in je mailbox te ontvangen: