Coaching | Werkwijze

Traject

Een coaching traject bestaat uit een serie gesprekken (5 tot 7) met als rode draad jouw doelstelling/hulpvraag. Dit coaching traject is helemaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie en gericht op het behalen van jouw doelen. In het coaching traject stellen we eerst jouw doelen vast en bepalen we hoeveel sessies we nodig denken te hebben. Tijdens de gesprekken onderzoeken we samen de achtergronden van gedrag, patronen en overtuigingen om inzichten te krijgen in het hoe en waarom. En je krijgt handvatten aangereikt om hier verandering en verbetering in aan te brengen. Bijvoorbeeld tools om te ontspannen en om je gedachten op een positieve manier te leren sturen, zodat jij weer op een goede manier verder kunt.

 

Vrijblijvend intake gesprek

We beginnen met een vrijblijvend intake gesprek waarin we kennismaken en kijken hoe onze klik is. Dit is belangrijk om te kunnen beslissen of je het traject in wilt gaan.

 

Onderdelen van de coaching

In het traject combineren we persoonlijke gesprekken met elementen uit NLP, familie opstellingen en lichaamsgerichte technieken zoals body drum release, verbonden ademhaling en verschillende ontspanningsoefeningen om het beste resultaat te behalen.

lake-930861_1920

NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en het helpt onder andere om een positieve mindset te creëren door het veranderen van de onbewuste patronen in het zenuwstelsel en de gedachten.

 

Familie opstellingen

In familie opstellingen kun je heel helder zien wat je (vaak onbewust) geleerd hebt in jouw gezin van herkomst. Omdat dit jouw “rol” was of omdat je een bepaald voorbeeld kreeg van je ouders, broers/zussen. Dat gaat dan bijvoorbeeld over het wel of niet praten over je emoties of het zorgen voor je ouder(s). Dit soort patronen herhalen zich in je volwassen leven en kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je jezelf wegcijfert, onnodig bekritiseert of dat je een enorme perfectionist bent. Op het moment dat je doorziet wat je nu doet, wordt het mogelijk om andere keuzes te maken.

 

Body Drum Release

Bij de Body Drum Release kun je, doordat de coach afwisselend op je beide schouders klopt, allerlei spanningen loslaten en letterlijk losbreken uit oude gedachtepatronen. Deze methode helpt met verwerken van emoties, het krijgen van inzichten en het ontwikkelen van een nieuw positief zelfbeeld.

 

Verbonden ademhaling

De verbonden ademhaling is een manier om zonder dat je echt in gesprek gaat, via je ademhaling oude emoties op te lossen en een diepe ontspanning te ervaren. Het is een vrij intensieve ademhalingstechniek waarbij ik je continu begeleid. Daarnaast maak ik gebruik van acupressuur om gericht bepaalde punten te stimuleren (bijvoorbeeld expressie-, compassie- of angst/controle punten).

 

Ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen dragen bij aan een minder gejaagd gevoel en helpen om meer te kunnen genieten van het moment.

 

Iets voor jou?

Is je nieuwsgierigheid gewekt, of heb je nog vragen?

Bel me gerust.

Investering

€ 90,- per sessie van 1- 1,5 uur.

blossom-1189061_1920

Waar?

Een mooie, lichte en sfeervolle ruimte in Bussum:

Groepspraktijk Piith op Laarderweg 65.

Sinds 2014 coach ik mensen die lekkerder in hun vel willen zitten door zich energieker, zelfverzekerder en meer ontspannen te voelen. Ik stel vragen, ik spiegel, ik confronteer, geef oefeningen en help altijd om tot nieuwe inzichten te komen. Met als resultaat: meer rust en zelfvertrouwen.

Zowel zakelijk als voor particulieren verzorg ik trainingen op gebied van vitaliteit, stressmanagement, ontspanning en zelfontplooiing. Met een heel scala aan oefeningen en technieken in mijn rugzak maak ik elke training tot een plezierige leerervaring.

Sinds 2008 geef ik Hatha Yoga lessen waarbij ik ontspanning, humor en jezelf zijn het belangrijkste vind om over te brengen. Mensen voelen zich bij mij op hun gemak en door de yoga voelen ze zich soepeler, meer ontspannen en lekkerder in hun lijf.

Tips in je mailbox

Schrijf je in om van tijd tot tijd tips & inspiratie
in je mailbox te ontvangen: