Coaching | Ademcoaching

“Intens”, “heftig” of “opgelucht” is wat ik vaak terugkrijg na een ademsessie met iemand te hebben gedaan. En als ik terugdenk aan mijn eerste ervaring met de verbonden ademhaling dan was dat niet anders. Er gebeurde een hoop op emotioneel vlak. Er waren tranen, maar er was ook een enorme opluchting voelbaar. Wat ik me nog goed herinner, is dat mijn coach toen al (zonder dat ze mij kende) aan mijn ademhaling kon zien hoe gejaagd ik leefde. Dat vond ik zo bijzonder. Het heeft me doen besluiten om zelf ook te willen leren mensen te kunnen begeleiden met ademwerk.

 

Wat doet zo’n ademsessie met je?

Doordat je geconcentreerd en dieper gaat ademen, heb je geen ruimte meer om steeds na te denken en kom je veel makkelijker bij je gevoel. Voor mensen die de neiging hebben om teveel te denken is dit echt ideaal. Dat denken voorkomt namelijk dat je echt gaat voelen. En doordat je via je ademhaling wel bij je gevoel komt, is het een fantastische manier om emoties op te ruimen. Het voelt ook echt als een mentaal-emotionele schoonmaak na zo’n verbonden ademhaling sessie. Je bent waarschijnlijk heel moe, maar ook ervaar je meer ruimte en een diepe ontspanning. De ademhaling kan je brengen bij onverwerkte emotie en door er dit keer wel bij stil te staan en het te voelen, kan de emotie verwerkt en opgelost worden. De ademhaling helpt je om te verbinden met jezelf op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Daardoor ontstaat er een hele goede innerlijke balans.

 

Ademhalingspatroon

Aan mijn snelle ademhaling was te zien dat ik heel gejaagd leefde. Je kunt ook heel veel andere dingen opmerken aan de manier waarop iemand ademhaalt. De inademing staat bijvoorbeeld voor ontvangen en zegt iets over hoe jij ontvangt. Als je weerstand hebt op die inademing of geen volledige inademing hebt, kan het zijn dat je moeite hebt met ontvangen. De uitademing staat voor loslaten. Ook hier merk je soms dat mensen niet volledig kunnen uitademen. Dan kan dan weer iets zeggen over hoe makkelijk je dingen los kunt laten. Mijn ademcoach zei: “Zoals je ademt, zo leef je”.

 

Geen graafwerk vereist

Het voordeel van werken met de ademhaling, is dat je niet hoeft te graven in je verleden en eventuele pijnlijke situaties hoeft op te rakelen. We werken met wat zich nu aandient, wat vaak geactiveerd is door een ervaring uit het verleden. Dat betekent dat die ervaring van toen op dit moment verwerkt en geneutraliseerd kan worden, zodat je er nu geen last meer van hebt.

lake-930861_1920

Wat levert een ademsessie op:

  • Gezonder adempatroon
  • Diepe ontspanning
  • Loslaten van spanning en stress
  • Verwerken van (onbewuste) emoties
  • Inzichten in jouw thema of vraag
  • Gevoel van vrijheid en ruimte

 

Ademcoaching

In mijn ademsessies combineer ik de verbonden ademhaling met het gebruik van drukpunten om de adem vrijer te laten doorstromen. Ik begeleid je continu bij het ademen en ik maak graag gebruik van muziek om de ontspanning te vergroten.

 

Onderdeel van coachingtraject

De meeste cliënten kiezen ervoor om een traject te doen: dat betekent dat je 5 tot 7 coaching sessies doet, waarbij er 1 of 2 helemaal in het teken van de verbonden ademhaling staan. Mijn ervaring is, dat het ademhalen, het opruimen en het ontspannen tijdens de ademsessies helpt om nog meer inzichten te krijgen en positieve gedragsveranderingen te realiseren. Lees hier meer over mijn coachingprogramma.

Investering

€ 90,- per sessie van +/- 1,5 uur.

Ademhalen, vrij zijn

Waar?

Een mooie, lichte en sfeervolle ruimte in Bussum:

Groepspraktijk Piith op Laarderweg 65.

Sinds 2014 coach ik mensen die lekkerder in hun vel willen zitten door zich energieker, zelfverzekerder en meer ontspannen te voelen. Ik stel vragen, ik spiegel, ik confronteer, geef oefeningen en help altijd om tot nieuwe inzichten te komen. Met als resultaat: meer rust en zelfvertrouwen.

Zowel zakelijk als voor particulieren verzorg ik trainingen op gebied van vitaliteit, stressmanagement, ontspanning en zelfontplooiing. Met een heel scala aan oefeningen en technieken in mijn rugzak maak ik elke training tot een plezierige leerervaring.

Sinds 2008 geef ik Hatha Yoga lessen waarbij ik ontspanning, humor en jezelf zijn het belangrijkste vind om over te brengen. Mensen voelen zich bij mij op hun gemak en door de yoga voelen ze zich soepeler, meer ontspannen en lekkerder in hun lijf.

Tips in je mailbox

Schrijf je in om van tijd tot tijd tips & inspiratie
in je mailbox te ontvangen: