Coaching

Er zijn maar weinig mensen die het van huis uit hebben meegekregen: zelfliefde. Voor sommige mensen klinkt het zelfs als een vies woord en die trekken er dan ook een zuur gezicht bij. “Zélfliefde? Is dat niet egoïstisch?” We leren dat het goed is om hard te werken, om anderen te helpen en vaak zelfs om onze eigen behoeftes, emoties en verlangens op een laag pitje te zetten. Daarmee leren we om onszelf weg te cijferen in het belang van…. de kinderen, het werk, de relatie, het huishouden, de harmonie, noem het maar op. We geven veel en leren niet om te mogen ontvangen. Op de lange termijn raak je opgebrand, uitgeblust en uit contact met je gevoel. Dat is voor niemand goed. Ook niet voor de mensen in jouw omgeving. Want als jij je leeg, moe en snel geïrriteerd voelt, heeft niemand daar iets aan. Dus het is zaak om de patronen die hiervoor zorgen te doorbreken en er een gezond patroon voor in de plaats te zetten!

lake-930861_1920

Lief zijn voor jezelf

Lief zijn voor jezelf staat niet bij iedereen hoog op het prioriteiten lijstje. Toch zou dat wel de ideale situatie zijn: wanneer iedereen wat meer van zichzelf houdt, zichzelf accepteert met alle leuke en minder leuke kanten en vertrouwt op zijn/haar eigen kunnen. Van jezelf houden betekent in mijn ogen dat je compassie voor jezelf hebt, dat je jezelf kunt vergeven als er dingen niet lukken of als je een fout maakt, dat je jezelf waardeert zoals je bent. Wat daar uit voortkomt is dat je zo goed mogelijk voor jezelf zorgt. Because you’re worth it ?

Beeld je eens in wat dat zou kunnen betekenen: vrolijke, zelfverzekerde mensen. Minder gemopper, ontevredenheid, zelftwijfel en ruzies. Meer liefde, lachen en genieten!

 

Coaching

In een coaching traject gaan we er aan werken om deze dingen in de praktijk te brengen. We onderzoeken waar jouw valkuilen en struikelblokken liggen, hoe deze ontstaan zijn en ontdekken hoe je tot nieuwe keuzes kunt komen, zodat je ook andere resultaten krijgt. Coaching helpt je om jezelf beter te leren kennen en te begrijpen. Het is geen therapie, maar het werkt wel helend.

Een coach vertelt je niet wat je moet doen of wat nou eigenlijk jouw probleem is. Een coach is slechts een katalysator die je begeleidt op jouw pad. Zonder te oordelen of op te willen lossen. Met de intentie om jou te helpen zélf dingen te verbeteren in je leven. 

 

Iets voor jou?

Herken je wat van jezelf in dit verhaal en heb je de behoefte hierover te sparren? Bel me gerust om te kijken of een coaching traject iets voor jou is.

Investering

€ 90,- per sessie van 1- 1,5 uur.

blossom-1189061_1920

Waar?

Een mooie, lichte en sfeervolle ruimte in Bussum:

Groepspraktijk Piith op Laarderweg 65.

Sinds 2014 coach ik mensen die lekkerder in hun vel willen zitten door zich energieker, zelfverzekerder en meer ontspannen te voelen. Ik stel vragen, ik spiegel, ik confronteer, geef oefeningen en help altijd om tot nieuwe inzichten te komen. Met als resultaat: meer rust en zelfvertrouwen.

Zowel zakelijk als voor particulieren verzorg ik trainingen op gebied van vitaliteit, stressmanagement, ontspanning en zelfontplooiing. Met een heel scala aan oefeningen en technieken in mijn rugzak maak ik elke training tot een plezierige leerervaring.

Sinds 2008 geef ik Hatha Yoga lessen waarbij ik ontspanning, humor en jezelf zijn het belangrijkste vind om over te brengen. Mensen voelen zich bij mij op hun gemak en door de yoga voelen ze zich soepeler, meer ontspannen en lekkerder in hun lijf.

Tips in je mailbox

Schrijf je in om van tijd tot tijd tips & inspiratie
in je mailbox te ontvangen: