Bruis: Ontspanning, balans en energie voor ondernemende vrouwen

Ademcoaching

Ademen is leven. Veel mensen ademen niet op de juiste manier, waardoor ze allerlei klachten krijgen. Pijn in nek en schouders, gejaagdheid, vaak zuchten of gapen, hartkloppingen en snel vermoeid zijn, zijn daar voorbeelden van. Een ontregelde ademhaling heeft alles te maken met spanning, stress en vastzittende emoties. Dit kan ook onbewust meespelen, dus zonder dat we het zelf doorhebben! Door die spanning raakt de ademhaling op een bepaalde manier beperkt, waardoor je minder vrij kunt ademen en daardoor ga je oppervlakkiger en sneller ademen. Deze manier van ademen levert allerlei klachten op: van spierpijn tot chronische hyperventilatie en/of paniekaanvallen.

Het goede nieuws is dat je dit zelf positief kunt beïnvloeden en dat je daar alleen maar je eigen ademhaling voor nodig hebt.

freedom-1330003_640 (2)

 

Wat doen we tijdens een ademsessie:

We beginnen met een ademanalyse. Dat houdt in dat ik kijk in welk gebied de ademhaling niet optimaal is (lage buik, middenrif of borst). Door vervolgens gebruik te maken van acupressuur punten kan de ademhaling beter gaan stromen. We gaan aan de slag met de verbonden ademhaling of een andere techniek gericht op activering of ontspanning. We sluiten altijd af met ontspanning, zodat je weer relaxed de deur uit gaat.

 

Wat levert een ademsessie op:

  • Gezonder adempatroon
  • Diepe ontspanning
  • Loslaten van spanning en stress
  • Verwerken van (onbewuste) emoties
  • Inzichten in jouw thema of vraag
  • Gevoel van vrijheid en ruimte

 

Geen graafwerk vereist

Het voordeel van werken met de ademhaling, is dat je niet hoeft te graven in je verleden en eventuele pijnlijke situaties hoeft op te rakelen. We werken met wat zich nu aandient, wat vaak geactiveerd is door een ervaring uit het verleden. Dat betekent dat die ervaring van toen op dit moment verwerkt en geneutraliseerd kan worden, zodat je er nu geen last meer van hebt.

 

Mijn eigen ervaring

Zelf ben ik via mijn ademhaling van een stuk gejaagdheid en rusteloosheid afgekomen wat een heel oud patroon was: altijd maar doorgaan, meer willen doen, te weinig tijd hebben, haasten, moe zijn, enz. Een vicieuze cirkel waar ik maar moeilijk uitkwam. Mijn ademhalingspatroon liet me zien dat ik teveel aan het jagen was en veel meer mocht vertragen. Met de nodige oefening kon ik dat steeds meer in de praktijk brengen, zodat ik veel meer rust kreeg en daardoor ook meer energie.

 

Praktische zaken

Tijdens een ademsessie kijken we naar wat er op dit moment speelt en wat je nu nodig hebt en daar gaan we mee aan het werk. Per keer bekijken we of het zinvol is om een vervolgafspraak te maken.

 

Er zijn verschillende ademhalings-, ontspannings- en visualisatie technieken waar ik mee werk en je krijgt altijd een techniek mee naar huis zodat je er zelf nog mee aan de slag kunt om het effect verder te versterken.

 

Investering

Een ademsessie duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 75,-.

Meld je nu aan voor mijn
Bruistablet


Hierin vind je praktische tips en oefeningen om meer rust en tijd voor jezelf te krijgen


jouw e-mail adres wordt niet met anderen gedeeld


* = verplicht veld

Esteriek de Heij

013


"Neem je signalen van stress serieus en doe er wat mee! Dat is één van de belangrijkste lessen die ik het afgelopen jaar heb geleerd. Door meer met fysieke en mentale oefeningen bezig te zijn en tijd te maken voor ontspanning heb ik weer de energie om te doen wat ik wil doen en voel ik me fit."


Lees meer over Esteriek

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.